ArtoNurmi

Ne todelliset syyt?

Suomi halutaan "ytimiin" hinnalla millä hyvänsä. Integraatiotaan syventävässä EU:ssa tehdään käytännössä niinkuin Saksa ja Ranska päättää. Turha tässä on silmiään räpytellä ja yrittää yhtään väittää mitään muuta. Taustalla liikkuu isoja asioita. Euroopan unionista on hyvää vauhtia tulossa nykyajan "suomettumisen" Neuvostoliitto jota ei saa varmaan kohta enää kritisoidakaan.

Suomi 100 juhlavuosi ja kyky tehdä omaa itseä koskevia päätöksiä ? Emme päätä kohta enää omaa turvapaikkapolitiikkaammekaan. Nykyiset sovitut säiset siirrot vain Suomi on toteuttanut. Mallioppilas "Kyllä herra/rouva komissaari"- linjalla kuvitellaan että päästään sinne hyötymään lähipiiriin tai jotain muuta olematonta. No ehkä se jonkun kohdalla henkilökohtaisesti tuokin onnen. Mutta yhä useampi asia päätetään tulevaisuudessa EU:ssa enemmistöpäätöksellä. Jokainen kyllä ymmärtää mitä se tulee tarkoittamaan. Mikäli Suomen etu ja EU:n (tai sen ison jäsenen) etu on ristiriitainen, Suomen etu häviää. Sen näkee mm. Kaikista ilmastosopimuksiin liittyvästä päätöksenteosta. Ihan jokaisesta tulee "turpaan" ja täällä vielä moititaan jos vaikka joku sattuu kritisoimaan. Kyllä on ihme touhua!

Tämänpäivän Iltalehden jutun mukaan syy heivata PS kesällä ulos oli EU-kriittisyys. Ne puolitoista vuotta jotka oli kuntapoliitikkona nieltävä hallituksen politiikkaa, todella usein taustalla ihmeteltiin miksi ihmeessä PS -ministerit suostuvat vaikka mihin. No, tämähän ei periaatteessa ole mihinkään muuttunut hallitukseen jääneen porukan osalta. Linkki blogissa mainittuun juttuun:

http://m.iltalehti.fi/politiikka/201711182200543188_pi.shtml?utm_campaig...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eihän se EU ole hääppönen. Mutta ei Suomen asiat nyt ihan niin pahasti ole kuin kolleega esittää.

Me olemme orjakansaa. Aina täällä on ollut päättämässä ulkopuolinen, kuningas tai tsaari. Omasta joukosta aina löytyy pahimmat piiskurit, lipposet sipilät soinit.

Brysselin herrat on arkoja. Jos kansaa liikaa kyykytetään, porukka lähtee kadulle. Mutta ei meillä, Sipilä ja Soini saa tehdä mitä tahansa koiruuksia meille, me vain nyhjäämme nurkissamme ja mutisemme.

Olkaamme onnellisia että Brysseli hoitaa asioitamme. Vai olisko Kremli parempi?

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Ei, kyllä oma itsenäisen maan demokraattinen päätöksenteko on edelleen paras.

Moni kansallinen "kyykyttämispäätös" omaa taustan EU-päätöksentekoon. Usein sanotaan että pitäisi puuttua syihin eikä aina vaan keksiä uutta tapaa hoitaa seurauksia.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Kuitenkin useat kerrat, vaikka tuo viimeisin metsä-päätös, osoittaa että Suomen etu ei ole kovin korkealla. Ylipäätänsä kaikki ilmastosopimuksiin liittyvät päätökset ovat erittäin raskaita aina Suomen osalta. Listaan voi vaikka lisätä Venäjä-pakotteet jne.

Suomi on pienen väestön maa Pohjolassa jonka useisiin sektoreihin ei sovellu samat periaatteet mitä vaikka Etelä-Euroopan maihin.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Kommenteissa näköjään kappalejako toimii, blogitekstissä ei sitten niin millään.. no saa sen luettua kai siltikin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olkaamme onnellisia että Brysseli hoitaa asioitamme. Vai olisko Kremli parempi?"

Helsinki olisi parempi koska näihin päätöksiin me pystyisimme äänestämällä vaikuttamaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sanoisin että EU on epäonnistunut lähes kaikissa tavoiteissaan ja sopimukset ovat olleet roskapaperia lähtökohtaisesti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikkeehan voi kirjoittaa, vaikka satukirjoja joidenkin puolueiden hajoamisesta, mutta lähes aina syy löytyy peilistä.

Syy heivaamiseen oli Halla-aho, ja se syy on ihan hyvä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Integraatiotaan syventävässä EU:ssa tehdään käytännössä niinkuin Saksa ja Ranska päättää. Turha tässä on silmiään räpytellä ja yrittää yhtään väittää mitään muuta.
............

Suomea ei voi pakottaa syvempään integraatioon. Se menee siihen vain halutessaan.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Ja siksi päätöksentekojunassa ei sallita "jarrumiehiä"...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Huvittaa nämä kannanotot missä taivastellaan ihmisten välistä yhteistyötä. Kaikki hyvä maailmassa on saatu aikaan yhteistyöllä.

Nationalismi ei ole mikään universaali arvo vaan primitiiven jäänne niillä ihmisillä joiden moraalitajun kehitys ja kyky ymmärtää yhteistyön hyödyllisyys on jäänyt vaiheeseen.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Kyllähän ilman syventyvää integraatiotakin on aina tarvittu ja käytetty yhteistyötä. Yhteistyötä, siis aitoa sellaista, en kyllä mielestäni kritisoi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Yhteistyötä, siis aitoa sellaista, en kyllä mielestäni kritisoi.
..........

EU on Euroopan kansalaisten muodostama demokraattinen yhteistyöelin. Annat ymmärtää että Suomen pitäisi erota EU:sta mutta et kerro miten sitä yhteistyötä sitten harrastettaisiin?

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi Vastaus kommenttiin #12

Suomen tulisi suhtautua kriittisesti päätäntävallan enempään siirtämiseen EU:lle. Sille näkökannalle voi myös löytyä riittävästi EU -pöydistä vielä kavereita.

EU:sta kokonaan eroaminen euromaana olisi käytännössä hyvin hankalaa. Tietenkin ETA-maana jatkaminen pitäisi maan visusti Eurooppalaisena maana. Ei kaikki Euroopan maanosan maat ole jäseniä EU:ssa ja vielä harvempi eurossa. Lyhyesti todettuna EU itsenäisten valtioiden liittona ja kauppa-alueena on ihan riittävä Suomelle.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #12

Juha:

"EU on Euroopan kansalaisten muodostama demokraattinen yhteistyöelin."

EU: ta epädemokraattisempaa ja byrokraattisempaa instanssia on suorastaan mahdoton löytää. Ja sen "demokratia" palvelee vain suurimpia jäsenmaita.

Eihän EU: sta pitänyt tulla kuin vapaakauppaliitto? Jos eroaisimme unionista, emmekö voisi tehdä yhteistyötä sillä saaralla?

Mutta me tulemme seuraamaan EU: ta hamaan hautaamme saakka. Kiitos Keskustan, Kokoomuksen ja SDP: n.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kaikki hyvä maailmassa on saatu aikaan yhteistyöllä."

Natsit ja Mussolini teki japanilaisten kanssa yhteistyötä.

Toni Rintala

Itseä hämmästyttää se, että moni on täällä samaa mieltä, mutta se ei näy vaalien äänestystuloksissa..

Toimituksen poiminnat