ArtoNurmi

Pääasia on että päätetään?

Uutisoinnin mukaan aktiivimallin ensimmäisen jakson osalta vaatimukset täyttäneitä olisi noin vajaa puolet työttömistä.  Tämä tarkoittaisi että yli puolelle toteutuisi aktiivimallin leikkuri.  Jos tämä ei ole työttömyysturvan leikkaus niin mikähän sitten olisi?  En tiedä mahtaako vielä tulla maksatuksen siirtoja, jos jokaiselle tehdään asiasta erikseen uusi päätös.  Byrokratia on ainakin tässä tapauksessa valtava.

Aktiivimalliin päätöksentekoa leimasi kiire ja mentaliteetti, että nyt päätetään.  Vähän sama meininki tuntuu olevan monessa muussa sangen isossakin asiassa. Nyt päätetään, sitten katsotaan mitä tuli, ja ehkä korjataan jos korjataan tai osataan.  On tulossa taksiuudistusta, liikennekaarta, sosiaali- ja terveysuudistusta, maakuntauudistusta ja vaikka mitä jo toteutuneiden lisäksi.

Ne, keitä päätöksenteko varsinaisesti sitten koskee voivat saada kovankin kohtelun. Eivät he ole mitään excel-taulukon numeroita vaan todellisia henkilöitä.   Tulee mieleen että nykyajan päätöksenteossa kovin suuri merkitys ei ole käytännössä asioita tuntevilta ja osaavilta.  Se tietysti veisi aikaa ja ongelmia saattaisi tulla etukäteen esiin.  Niinhän se on että tammipöytien ääressä kaikki on niin kovin paljon helpompaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"En tiedä mahtaako vielä tulla maksatuksen siirtoja, jos jokaiselle tehdään asiasta erikseen uusi päätös."

Raportoi mieluummin asioita, joita tiedät.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

No tiedäkkös sinä joka asian yksityiskohdan mitä maa päällään kantaa...?

Mutta ihan selvennyksenä: Tämä on puheenvuoron mielipidekirjoitus, ei raportti.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Nyt kun aktiivimalli taas liikuttaa koko kansaa, niin muistuttaisin, että liittykää nyt 3300 muun allekirjoittajan joukkoon! Ks. alla:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Eiköhän pistetä toimeksi ja kerätään ne 50 000 ääntä! Tuntuuko mahdottomalta?

PS. Nyt kun on kehuttu viime päivät, että hallitus antaa uudelleenkoulutukseen ison säkin riihikuivaa, niin mistäpä arvelette sen summan kertyneen kassaan? No, niiltä aktiivimallin kurittamilta pitkäaikaistyöttömiltä tietenkin! Olipa tyhmä kysymys.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Perustuslaki 1 §:ssä sanotaan mm. "Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa."

Tuntuuko oikeudenmukaiselta, että perustulokokeiluun osallistuu 2 000 pitkäaikaistyötöntä, ikähaarukassa 25−58-vuotta, joille maksetaan vastikkeetta 2 vuoden ajan perustuloa 560 e/kk. Ja he saavat sen päälle olla kuinka aktiivisia tahansa ja ansaita surutta tuon summan päälle. Miten aktiivimalli heitä kohtelee vai kohteleeko mitenkään?

Samaan aikaan puolelta työttömistä leikataan ensi kuussa aktiivimallin rankaisemana 5 % tuosta samasta pienestä tulosta.

Edistääkö tämä edellä kerrottu mielestäsi oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa?

Toimituksen poiminnat