ArtoNurmi

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 14 min 59 s sitten

Väitös: Vihreä kuluttajuus voi olla jopa vaarallista – ”On tärkeää vaikuttaa laajempiin kokonaisuuksiin”

27 min 51 s ago

Maailman kestävyysongelma ei ratkea kuluttajia syyllistämällä, todetaan Helsingin yliopistossa tarkistettavassa väitöskirjassa.

Vaikka niin sanottu vihreä kuluttajuus on tärkeää ja kasvattaa koko ajan suosiotaan, väitöstutkija Lewis Akenjin mukaan kuluttajien käytössä olevat mahdollisuudet eivät riitä kestävyysongelman ratkaisemiseen johtuen ongelman valtavuudesta ja tarpeesta ratkaista se kiireellisesti.

Kuluttajien syyllistämistä ilmenee Akenjin mukaan silloin, kun ajattelun lähtökohtana on talouskasvu.

Sdp perustettiin 120 vuotta sitten – Antti Rinne: ”Populistit yrittävät murentaa oikeusvaltioperiaatetta”

52 min 43 s ago

Sdp:n puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinne linjasi sdp:n 120-vuotisjuhlissa lauantaina, että länsimaista demokratiaa haastetaan juuri nyt eri tavoin.

”Populistit eli politiikan puoskarit tarjoavat yksinkertaisia vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin. Samalla ne yrittävät murentaa oikeusvaltioperiaatetta. On sosialidemokraattien ja muiden vastuullisten poliittisten liikkeiden tehtävä ratkaista ongelmat ajoissa, jotta populistit eivät pääse hyväksikäyttämään ongelmia”, Rinne sanoi.

Uupumuksen vuoksi sairauslomalla ollut ex-ministeri avustajien määrästä: ”Työtä riittää”

3 tuntia 16 min ago

Juha Sipilän (kesk) hallituksessa ensin oikeus- ja työministerinä ja myöhemmin työministerinä toiminut Jari Lindström (sin) korostaa, että avustajien lukumäärästä huolimatta ministeri tekee päätöksiä, linjaa, vastaa kysymyksiin, on kuultavana valiokunnassa, vastaa täysistunnossa edustajien kysymyksiin ja on toimittajien kiinnostuksen kohteena. 

Ministeri Aino-Kaisa Pekonen: ”Joku olikin oksentanut meidän postilaatikkoon!”

4 tuntia 30 min ago

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) kertoo joutuneensa ilkivallan uhriksi. 

”Ihana aurinkoinen lauantaiaamu. Keitin kahvit ja menin hakemaan aamun lehtiä. Mutta kas! Joku olikin oksentanut meidän postilaatikkoon! Juon kahvini ilman aamun lehtiä, hän kirjoittaa Facebookissa. 

Pekonen kertoo päivityksestään syntyneessä keskustelussa, että kyseessä on lukollinen postilaatikko.

”Kukaan ei oksenna kenenkään postilaatikkoon vahingossa.”

Osmo Soininvaara: Vihreät pohtivat yhdistymistä sdp:hen 1980-luvulla – ”Ihan oikeasti, siltä se silloin näytti”

4 tuntia 55 min ago

Vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaara kertoo blogissaan, että vihreissä pohdittiin yhdistymistä sdp:n kanssa 1980-luvulla.

”Joskus 1980-luvulla piskuinen joukko tulevia vihreitä vaikuttajia kokoontui Suomi-lehden tiloissa miettimässä orastavan vihreän liikkeen yhteiskunnallista strategiaa. Olimme yksimielisiä siitä, että demarit näyttävät suomalaiselle yhteiskunnalle suunnan. (Ihan oikeasti, siltä se silloin näytti.)”, Soininvaara kirjoittaa.

Italian rannikkovartiosto uhmaa avoimesti Matteo Salvinia: ”Siirtolaislaivan rantautumiselle ei ole mitään esteitä”

5 tuntia 33 min ago

Italian rannikkovartiosto uhmaa ensimmäisen kerran avoimesti sisäministeri Matteo Salvinin määräystä, jonka mukaan Italian rannikolla kaksi viikkoa rantautumislupaa odottanut Open Arms -hyväntekeväisyysjärjestön siirtolaisia kuljettava laiva ei saa rantautua Italiaan.

”Rantautumiselle Lampedusaan ei ole olemassa mitään esteitä”, rannikkovartiosto toteaa sisäministeriölle lähettämässään avoimessa kirjeessä. 

Budjetin ryöpyttäminen jatkuu: ”Kuka tätä maata ohjaa – onko mallia otettu vappusatasesta?”

6 tuntia 9 min ago

Valtiovarainministeriön budjettiesityksen koulutusta koskevan osion arvostelu jatkuu. Esimerkiksi oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori, sdp:n ehdokkaanakin ollut Jukka Kekkonen syyttää ministeriötä politikoinnista.

”Jälleen kertan VM tekee politiikkaa. On kiinnostava analysoida, mihin punakynä osuu ja mihin ei. Kaikkialta ei vähennetä yhtä paljon”, hän kommentoi lauantaina Twitterissä.

Kekkonen muistuttaa myös puolueiden lupauksista.

Keskuskauppakamari varoittaa Antti Rinnettä: ”Tällainen veronkiristys heikentäisi toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä”

6 tuntia 36 min ago

Antti Rinteen (sd) hallitusohjelmaan kirjattiin fossiilisille polttoaineille 250 miljoonan euron veronkorotus kuluvalle vaalikaudelle. Ensi vuoden budjettiehdotuksen mukaan fossiilisten polttoaineiden veronkiristykset tulisivat voimaan jo ensi kesän aikana.

Tällainen veronkiristys heikentäisi kuitenkin suomalaisyritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä, ilmoittaa Keskuskauppakamari.

Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää katsoo, että veronkiristys vesittäisi myös osaltaan hallituksen työllisyystavoitteen toteutumista.

Antti Rinne avaa ehdotustaan palkkatuesta: ”Voidaan saada 10 000–20 000 työllistynyttä lisää”

7 tuntia 4 min ago

Pääministeri Antti Rinne (sd) tietää entisenä työmarkkinajohtajana hyvin, ettei hallituksen kannata käydä neuvomaan työmarkkinajärjestöjä näiden ydinosaamisalueella palkkaneuvotteluissa. Toisaalta hallituksen ministerit ovat pääministeriä myöten tavanneet vedota milloin minkäkin asian – useimmiten palkkamaltin – puolesta.

Nyt alkoi vääntö hallituksessa: ”Eikö VM:ssä ole luettu hallitusohjelmaa?”

16.8.2019 18:55

Valtiovarainministeriön budjettiesitys petti korkeakoulut, totesivat korkeakoulujen ja opiskelijoiden etujärjestöt perjantaina. Valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk) johdolla työstetty ensi vuoden talousarvioesitys herättää närää myös hallituspuolueissa.

Grönlanti vastasi Donald Trumpille: Emme ole kaupan

16.8.2019 18:13

Tanskan itsehallintoalue Grönlanti on ilmoittanut Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille, ettei se ole kaupan.

Trump on yhdysvaltalaisten lehtitietojen mukaan toistuvasti esittänyt Grönlannin ostamista Tanskalta ja presidentinhallinnon virkamiehet ovat jopa selvittäneet asiaa. Maailman suurimman saaren hallitus ilmoitti kuitenkin perjantaina, ettei kauppoja tule.

”Grönlanti ei ole myynnissä”, kuuluu viesti amerikkalaiskanava CNN:n mukaan.

Pääministeri Rinteeltä viesti järjestöille: Kiky-tunneista erillinen sopu ennen palkkaneuvotteluja?

16.8.2019 17:18

Pääministeri Antti Rinne (sd) kehottaa työmarkkinajärjestöjä pohtimaan, kannattaisiko kilpailukykysopimuksessa sovitun työajan pidennyksen jatkosta sopia erikseen ja yhteisesti ennen varsinaisia palkkaneuvotteluja.

Pääministeri Rinne arvioi Kauppalehden ja Uuden Suomen "Aamiainen Jari Korkin kanssa"-videohaastattelussa, että kikytunneista uhkaa tulla merkittävä riippa palkkaratkaisuille.

Ryöpytetty rikoskomisario luuli eronneensa vihreiden luottamustehtävästä – Espoo myöntää: ”Meidän munaus”

16.8.2019 16:15

Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisarion Pekka Hätösen eronpyynnöt Espoon kaupungin luottamustoimista jäivät makaamaan valmistelijan pöydälle. Espoo myöntää tehneensä asiassa virheen.

Näin ollen Hätönen on yhä muodollisesti vihreiden varajäsenenä Espoon tarkastuslautakunnassa.

Budjettiesitys: Rinteen hallitus lisää avustajakuluja miljoonilla euroilla

16.8.2019 14:10

Ministereiden sekä heidän valtiosihteeriensä ja erityisavustajiensa palkkaukseen esitetään vuodelle 2020 kaikkiaan 11,5 miljoonan euron määrärahaa. Summa on merkittävästi suurempi kuin kuluvana vuotena ja Sipilän hallituksen aikana.

Hussein al-Taee sai anteeksiannon sdp:n eduskuntaryhmältä, ei rangaistusta – ”Eihän tämä ole mennyt seuraamuksetta”

16.8.2019 13:38

Sdp:n eduskuntaryhmä on käynyt keskustelun kansanedustajansa Hussein al-Taeen kanssa ja antanut tälle ohjeistuksen niistä edellytyksistä, joilla al-Taee voi jatkaa ryhmässä. Suoranaista rangaistusta ryhmä ei al-Taeelle anna.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi al-Taeen antaneen ryhmälle perusteellisen selonteon vanhoista kirjoituksistaan. Lindtmanin mukaan ryhmä totesi al-Taeelle, että se ei missään olosuhteissa hyväksy minkäänlaista erilaista ryhmien loukkaamista tai ihmisten erottelua taustan perusteella.

Nyt lähti liikkeelle aktiivimallin romutus: ”Työttömyysetuus normaaliksi 1.1.2020”

16.8.2019 11:57

Sosiaali- ja terveysministeriö on tänään perjantaina lähettänyt lausuntokierrokselle hallituksen esitysluonnoksen niin sanotun työttömyysturvan aktiivimallin kumoamisesta. Aktiivimallin purkaminen edellyttää työttömyysturvalain muuttamista.

Pääministeri Antti Rinteen hallitusohjelman mukaan aktiivimallin leikkurit ja velvoitteet puretaan, kun työllisyysvaikutuksiltaan vastaavista toimenpiteistä on päätetty.  Purkaminen on nyt kuitenkin käynnissä esitysluonnoksen lähdettyä lausunnoille.

Eduskunnasta pudonnut ex-perussuomalainen Simon Elo eroaa sinisistä

16.8.2019 09:49

Entinen kansanedustaja Simon Elo eroaa sinisen tulevaisuuden jäsenyydestä. Hän kertoo asiasta Puheenvuoron blogissaan ja Twitterissä.

”Kerroin ennen kesäkuun puoluekokousta ensin puoluehallitukselle ja sitten kenttäväelle, että jos puolue päättää jatkaa, niin en voi olla mukana toiminnassa. Toimin nyt sitoutumattomana. Syksyllä pohdin, että jatkanko politiikassa vai teenkö jotain aivan muuta”, Elo tviittaa.

WSJ: Trump väläytellyt avustajilleen Grönlannin ostamista – potentiaali USA:n armeijalle kiinnostaa erityisesti

16.8.2019 07:48

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on useissa eri yhteyksissä kysynyt taustajoukoiltaan mahdollisuuksistaan Grönlannin ostamiseen, kertoo Wall Street Journal.

WSJ:n lähteiden mukaan Trumpin neuvonantajat ja avustajat ovat suhtautuneet eri tavoin ideaan, joka voisi kuulemma olla toteutuskelpoinen, koska Tanska saattaa olla halukas myymään kalliin saaren.

Antti Kaikkonen: Näin selvisi, että Rinne haluaa keskustan hallitukseen – ”Kirkastui että hän saattaa olla tosissaan”

15.8.2019 19:47

2020-luvun kysymyksiin ei kannata etsiä valmiita vastauksia Kallion, Kekkosen, Saalastin, Virolaisen tai Alkion sanoista, linjaa keskustan puheenjohtajaehdokas, puolustusministeri Antti Kaikkonen puheenjohtajakisan vaalipamfletissaan.

Tutun keskustalaisilla linjoilla Kaikkonen silti teeseissään liikkuu: aluepolitiikka, perhe, suomalainen ruoka ja tupaillat – virtuaalisetkin – vilisevät tekstissä. Tästä huolimatta keskusta kaipaa nyt hänen mukaansa muutoksia ”toiminnan sisältöön, ei organisaatiokaavioihin”.

Puolustusvoimain uusi komentaja Timo Kivinen: Armeijalla on merkitystä maahanmuuttajien kotouttajana

15.8.2019 18:28

Kenraaliksi elokuun alussa ­ylennetty Timo Kivinen oli monet yllättänyt valinta Puolustusvoimain komentajaksi. Puolustusvoimien sisällä Kivinen on toki tiedetty kyvykkääksi.

Hän on toiminut työantajallaan lähes 20 eri tehtävässä. On komentajuuksia ja päällikkyyksiä. Koulutus on kansallista ja kansainvälistä Yhdysvaltain Ranger-kurssista lähtien.

Uravalintaan vaikutti ­ympäristö. Kivinen varttui itärajan pinnassa Lappeenrannan varuskuntakaupungissa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat