ArtoNurmi

Kaikki blogit puheenaiheesta Perussuomalaiset

Iltasanomilta murskaava läpimurto Euroopan mediamarkkinoilla

Suomalaisen median parissa on tehty kansainvälinen läpimurto, jota voi kutsua myös ääriläpimurroksi. Iltasanomat julkaisi tutkinnanjohtaja Pekka Hätösen niin sanotuista epäselvyyksistä uutisen, joka alkoi jostakin kumman syystä levitä Euroopan mediamarkkinoilla. Tämä tietää hyvää suomalaiselle medialle, maamme maineelle ja auttaa Suomen EU-puheenjohtajuuskautta. Ja varmaan nyt monille toimittajille Iltasanomat on se unelmien paikka.

Kannattajat ja kannustajat

Kun lukee näitä puheenvuoroja, ei voi kuin ihmetellä, kuinka perussuomalaiset ovat hyvin esillä. Sanoi perussuomalainen tai kirjoitti mitä tahansa, niin kannattajia ja kannustajia riittää. Olen nyt hieman hämilläni, onko Uusi Suomi vai Suomen Uutiset perussuomalaisten kannattajalehti.

On aika puhua Halla-ahon antisemitismistä!

Äärioikeistolaisen Perussuomalaisten varakansanedustaja ja päivystävä dosentti Arto Luukkanen, joka on olevinaan jonkinlainen sanaseppo, rustasi pilkallisen haikun Hussein al-Taeesta ja SDP:stä. Siinä hän syytti SDP:tä ”valkopesusta” liittyen al-Taeen vuosien takaisten kirjoitusten aiheuttaman kohun jälkipyykkiin ja sen käsittelyyn eduskuntaryhmässä.

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee on esittänyt muun muassa antisemitistisiä näkemyksiä ja joutuukin niistä kenties vielä oikeudessa vastaamaan.

Kansanedustaja varma asiasta - Poliisissa vihreitä myyriä

Kansanedustaja Jani Mäkelä (PS) on varma siitä että poliisissa on vihreitä myyriä, vaikka yksi hänen mukaansa eilen kiinni jäikin. Onko syytä huolestua, kysyy nyt varmasti moni. Tosin kukaan ei jäänyt kiinni, paitsi että iso joukko persuja jäi kiinni valehtelusta, mutta sehän ei vihreitä myyriä koske.

Mutta mikä on Jani Mäkelän (PS) tarkoittama vihreä myyrä?

Kun aktivisti sahaa omaa jalkaansa

Torstain Die Tageszeitung paljasti, että ilmastoaktivisti Greta Thunbergin purjehdus aiheuttaa enemmän ilmastopäästöjä kuin olisi syntynyt hänen ja hänen isänsä edestakaisesta lentomatkasta USA:aan.

Syy on siinä, että purjeveneen vaihtomiehistö (5 henkilöä) lentää Euroopasta USA:aan ja menomatkan kapteeni vastaavasti tulee lentäen takaisin Saksaan. Lisäksi mediaspektaakkeli, joka nähtiin lähdössä oli liikuttanut kohtuullisen määrän tiedotusvälineitä satamaan. Siihenkin tarvittiin matkustamista.

No... mitä sitten?

Vihapuhetta vai poliittista keskustelua?

Kun vihreä poliitikko tai kadunmies moittii/mollaa/panettelee/väheksyy jne. perussuomalaisia, nämä usein valittavat joutuneensa vihapuheen kohteeksi.

Kun perussuomalainen poliitikko tai kadunmies moittii/mollaa jne. vihreitä, nämä usein valittavat joutuneensa vihapuheen kohteeksi.

Vähemmistökansallisuuttaan korostavaa RKP:tä ehkä lukuun ottamatta muissa puolueissa moista yliherkkyyttä esiintyy vähemmän, mutta noiden ääripään puolueiden kohdalla keskinäistä pahan puhumista riittää - mm. täällä Uuden Suomen sivuilla.

Kansanedustaja lain yläpuolella?

Poliisi ja valtakunnansyyttäjä kertoivat eilen päättäneensä suorittaa esitutkinnan kansanedustaja Juha Mäenpään puheista – neuvottelujen jälkeen. Pohdinta oli tarpeen erityisesti siksi, että Mäenpää esitti mm. turvapaikanhakijoita vieraslajeihin vertaavat puheensa eduskunnassa, jonka puitteissa kansanedustajan syytesuoja on poikkeuksellisen vahva.

Ääristrategiana Persona non grata -ilmiö

Ääri-liitteen käyttö on viime aikoina yleistynyt suuresti.  Kohteena on perussuomalaiset, joihin eräiden poliittisen taustan toiselta laidalta omaavien tutkijoiden asiantuntemuksella on alettu liittää sanaa "äärioikeisto".  Kyseinen termi on lähinnä solvaava eikä sitä tue esimerkiksi mitkään eduskuntavaalien alla tehdyt arvokartat tai poliittiset ohjelmat.

Suomi takaisin. Minne?

Eksyin vilkaisemaan Snelmannin blogin luettuani Laura Huhtasaaren twitteriin. Poliisi on tehnyt työnsä ja tulkinnut, ettei kansanedustajakollega ole rikkonut lakia verratessaan Laura Huhtasaarta keskitysleirivartijaan. Poliisin päätös on ollut virhe ainakin jos uskomme Laura Huhtasaarta ja persukansanedustaja Jani Mäkelää.

Ja miksemme uskoisi?

Mäkelä muuten riemastui poliisin Husua koskevasta päätöksestä niin, että kyseli päätöksen tehneen poliisimiehen nimeä. Maalittaminen mielessään?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä